Over ons

Home > Over ons

Kunststof een tweede leven geven: daar doen we het voor!

Aangenaam, Roul en Thei. Sinds 2012 zijn we onderzoek gaan doen met PP-Recycling. We kwamen destijds tot de ontdekking dat kunststof recycling weinig tot geen aandacht kreeg.

Officiƫle start

Na een jaar van ontdekken, plannen, afspraken maken, het zoeken van een locatie en ondernemen zijn we een jaar later officieel gestart. We hebben direct een klein inzamelaar overgenomen, zodat we vanaf dag 1 klanten hadden. Van daaruit zijn we gegroeid tot waar we vandaag staan.

Shredderen en vermalen van kunststoffen

Een aantal jaar later hebben we een eigen locatie gekocht met kantoor en grote loodsen. Door het plaatsen van een zware balenpers en een eigen weegbrug konden we de groeiende vraag van klanten blijven bedienen. In 2019 hebben we door het huren van een naastgelegen bedrijfspand een volgende stap kunnen zetten in het shredderen en vermalen van kunststoffen. Inmiddels werken we samen met een hecht team van 7 fulltimers.

PP Recycling Thei Peters en Roul Schroijen
2e leven kunststof

We geven kunststof een tweede leven

Door onze jarenlange ervaring, het lezen van vakbladen, het bezoeken van beurzen en ons uitgebreide netwerk zijn we in staat kunststof goed te beoordelen. We durven onszelf echt de expert op het gebied van voorsorteren en scheiden van kunststof te noemen. Door dit proces optimaal uit te voeren kunnen we onze klanten een goede prijs bieden. En nog belangrijker: we geven kunststof een tweede leven.

Uitdagen en ontwikkelen

In de afgelopen jaren hebben we een sterk netwerk opgebouwd. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Chill Labs. Hier doen studenten onderzoek naar het hergebruik van kunststoffen. We wisselen onze kennis uit om elkaar te versterken. Zo blijven we onszelf continu uitdagen en ontwikkelen. Op naar de volgende 10 jaar!

5 redenen
waarom wij je kunnen helpen

  • Veel kennis en ervaring in het recyclen van kunststoffen
  • Recycleren van kunststoffen levert meer op dan dumpen
  • Je kunt de kunststof partijen zelf aanleveren of laten ophalen
  • Onze klanten bevinden zich in Nederland, Duitsland en BelgiĆ«
  • We verwerken ook harde kunststoffen met ons sub-bedrijf Poly en Meer

Wil je ons nog beter leren kennen?

PP Recycling Thei Peters en Roul Schroijen
To top